Voor u gelezen

Het ligt in mijn bedoeling om hier dingen neer te zetten die ik gelezen heb over Baclofen en dingen die daar aan raken.

_____________________________________________________________________________________________________

Spierverslapper wondermiddel tegen alcoholverslaving

Olivier Ameisen, auteur van het boek ‘Het einde van mijn verslaving’, was een briljant cardioloog en lijfarts van de Franse oud-premier Raymond Barre. Maar hij raakte verslaafd aan de drank en zocht jarenlang tevergeefs naar een effectieve behandeling. Totdat hij de spierverslapper baclofen ontdekte, hiermee was hij voorgoed genezen.

Dit boek is nog steeds DE start van Baclofen als echte hulp bij uw strijd tegen alcoholisme. Een aanrader!

 

15 gedachten over “Voor u gelezen”

 1. Dit inderdaad een fijne samenvatting.
  Het boek heb ik bijna uit.Dat heb ik hier liggen.
  Soms vind ik het wat langdradig of een soort romanvorm aannemen.
  Maar toch…voor mij is het een soort Bijbel, een openbaring.

 2. Sijthoff en van Empel, Kick your Habits: wij zijn een erkende ambulante instelling voor verslavingszorg. Wij schrijven regelmatig baclofen voor als ondersteuning aan mensen die bij ons hun ongewenste gewoontes willen leren inruilen voor goede gewoontes.
  Wij behandelen alleen mensen die nog een gestructureerd leven hebben. Ons langere termijn succespercentage is hoog.

  1. Baclofen is een interessante stof bijvoorbeeld bij alcoholontwenning. Alleen er zijn weinig betrouwbare gegevens over resultaten. Op 30 juni 2012 heeft u geschreven dat er hoge succespercentages worden behaald. Is er meer over te zeggen?
   Jan van Oostveen, ziekenhuisapotheker

 3. Sorry dit is nieuw voor mij, ben niet echt handig op de computer. Hoop dat t werkt. Ik ben bijna 2 weken baclofen aan het slikken. Begon met 3x daags 5mg voor 3 dagen, toen telkens verhoogd met 15 mg om de zoveel dagen. Ik zit nu op 60 mg. Ik ben zwaar cocaine verslaafd. Ik vraag mij af hoelang het duurt eer de baclofen gaat werken. Ik heb het van een arts gekregen (de baclofen) en moet het zelf “zien” hoe ik het moet opbouwen. Heb totaal geen instructies van een arts. Ja ik ben zo wanhopig dat ik zonder begeleiding van een arts, baclofen slik. Kan iemand mij helpen??

  1. Hallo Mandy,

   Ik zie je berichtje nu pas, sorry. Hoe gaat het nu met je? Heb je de weg al gevonden hoe je met Baclofen om wilt gaan? En heeft het je geholpen in je strijd tegen je verslaving? Als je nog vragen hebt laat het me weten.

   Groetjes.

 4. Oh ik schrok even dacht dat ik ook verslaafd kon raken aan baclofen… maar zo is het dus niet. Zag de site net op twitter reactie. groet Zon/Alexandra.
  Werkt bij mij mega goed. 2006 mijn 1 jaar penning gehaald. twee jaar terug in de overgang en weer begonnen met alcohol. Nu sinds begin dit jaar Baclofen, gaat Megagoed, superblij… Nog ff doorbijten en lijkt nu al wel weer gewoon om niet te drinken. Hoera!!!!
  er is LEVEN na verslaving.

 5. Ik gebruik nu bijna 3 jaar baclofen 125mg
  Ik ben ernstig verslaafd geweest aan cocaïne
  Sinds ik baclofen gebruik ben ik rustiger en vooral geen angst meer om terug te vallen. Het boek van Ameisen klopt precies zoals ik dat ook heb ervaren. Het was voor mij een hele klus geweest om door te zetten. Alsof mijn hersenen moesten resetten. Daarna kreeg ik steeds meer concentratie. De wereld van de verslaving liet ik langzaam achter mij.

  1. Hi Hilde, wat een geweldige ervaring! Drie jaar al weer. Gebruik jij helemaal niets meer? En hoeveel mg Baclofen gebruik je nu nog?

   Nu jij zo zegt drie jaar realiseer ik mij dat het voor mij nu ook drie jaar is dat ik Baclofen gebruik. 24 november 2011 ben ik begonnen met Baclofen.

   Heel veel succes verder!

 6. Wil graag baclofen gebruiken om te stoppen met roken. Mijn huisarts wil het niet voorschrijven. Wie weet er een manier om zonder recept aan baclofen te komen.

 7. ik gebruik sinds een paar dagen baclofen voor spasmes een beetje mega irritant dat de informatie vooral gekoppeld is aan verslaving en veel minder aan de andere werkelijk fysieke aandoening trouwens merk er nog helemaal niets van klapper nog net zo hard met mijn benen

  1. Hallo Rita,

   Ik begrijp wanneer je Baclofen gebruikt, voor datgene waar het voor bedoeld is, namelijk spierspasmes het vervelend is dat je alleen info vind over een alcolholverslaving terwijl je daar nou net geen last van hebt.

   Bij de info via een apotheeksite vind je natuurlijk wel de info die je zoekt. Alleen vind je daar niet ervaringen van mensen die Baclofen gebruiken voor waar het bedoelt is. Dan ligt er nu een schone taak voor jou weggelegd om daar een blog aan te gaan wijden. Ik weet zeker dat er dan weer mensen zullen zijn die blij zijn met jouw ervaringen!
   Groet, Wilme

 8. Hallo Rita,
  stom dat ik niet eerder hier aan gedacht heb maar er is ook nog Baclofen-creme wat ik zelf gebruik.
  Ik heb dan “poly-neuropathie” wat ook rusteloze benen geeft.
  Mij helpt het écht goed ! Zeker aan te raden, kost een beetje (50 euro) maar zorgverzekeraar betaalt als je een goede hebt (Ohra). Je kan het bestellen bij APOTHEEK WOERDEN Rubensstraat 54 Woerden. Anders even je dokter raadplegen via hem kan je ook bestellen (waarschijnlijk op recept).
  Ik hoop dat je er baat bij hebt, laat je ons het even weten hoe het is afgelopen.
  Ik wens je in ieder geval het beste met de Baclofen-creme.

  ps.

  het helpt ook voor rugpijn !

  groetjes bb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *