Baclofen en Verslaafd RTL4

Vanavond, 29 oktober 2013 om 20:30 uur begint er een nieuwe serie op RTL4: Verslaafd. Het is een programma in de sfeer van dubbeltje op zijn kant en zo zijn er wel meer van dit soort hulpprogramma’s.

Dit is een programma waarbij de verslaafde met zijn familie en vrienden te zien zal zijn.

Wanneer de verslaafde aan het programma mee gaat doen, wordt hij of zij meteen meegenomen naar een afkickkliniek of andere plek op de wereld om te starten met een afkickprogramma waar wij dan allemaal getuige van mogen zijn. De vrienden en familie, die hierin een rol spelen, zullen ook te zien zijn in dit programma.

Mijn grote vraag in deze is: Zal dit gaan helpen? Blijft de verslaafde af van het middel wat zo trekt en hem of haar kapot maakt? Peter van der Vorst en ex-GTST acteur Jim Geduld zullen dit programma gaan leiden. Peter praat het programma een elkaar en Jim fungeert als ervaringsdeskundige. We kunnen er nog niets van zeggen. Na vanavond weten we meer. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden.

Het gaat natuurlijk om welke reden de hoofdpersoon mee doet. Als het meedoen het voornaamste is of omdat de druk zo hoog is en vrienden en familie en zij het zo erg graag willen wordt het mijns inziens een fiasco. Er is maar één reden om te kunnen slagen in de strijd tegen je verslaving en dat is enkel en alleen omdat je het zelf wilt. Ik ga eerst kijken en kom daarna met een reactie. Oké? Later!

3 gedachten over “Baclofen en Verslaafd RTL4”

  1. Baclofen en Verslaafd RTL4 deel1
    Ik weet niet zo goed wat ik over het programma moet zeggen. De eerste van 29 oktober is nu geweest. Laat ik met iets positiefs beginnen, ik denk dat het goed is dat er aandacht komt voor ‘verslaving’. Ik weet niet of het in deze vorm moet. Als ik een goed programma zie in de vorm van een documentaire, pakt dat mij meer. Waarschijnlijk niet het grote publiek.
    Sommige dingen vond ik zo opgelegd en ik hoop dat niet dat die een blauwdruk zijn voor de verdere programma’s. Op Twitter werd er via #verslaafd nog niet zoveel over gezegd. Niet veel reactie. Dat moet misschien nog op gang komen. Om echt met een oordeel, mijn oordeel wel te verstaan, te komen moet ik ook nog maar verder kijken. Hoe zou het verder met die jongen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *