Dr. Olivier Ameisen

Wie is dokter Olivier Ameisen.

Olivier Ameisen was een vermaard cardioloog, lijfarts van de Franse oud-premier Raymond Barre en daarna werkzaam in New York, tot hij gegrepen werd door de alcohol. Hij brak pols, schouder en ribben tijdens black-outs, stierf bijna aan epileptische aanvallen en moest zijn praktijk opgeven. Hij frequenteerde de anonieme alcoholisten, probeerde psychotherapie, medicijnen – niets hielp.

Toen ontdekte hij Baclofen, een spierverslapper die door MS patiënten wordt gebruikt als pijnbestrijder en bij proefdieren bleek te werken tegen hunkering en verslaving. Ameisen schroefde de doses op tot een niveau waarop hij niet meer hunkerde naar alcohol. Daarna kon hij de doses langzaam verlagen en was hij genezen van zijn alcoholisme.

Het einde van mijn verslaving is een wervelend verhaal van een briljante pianist en cardioloog, over zijn jeugd, familie, contacten in hoge Franse kringen, neergang en ellende in New York en herstel dankzij Baclofen. Olivier Ameisen werpt op basis van persoonlijke ervaringen, licht op het effect en de behandeling van verslaving.

Olivier Ameisen woont in Parijs en New York en adviseert in de verslavingszorg.
Deze informatie kunt u lezen op de achterzijde van het boek van Olivier Ameisen ‘Het einde van mijn verslaving’.

Olivier Ameisen schrijft in het begin van zijn boek een bericht aan de lezer.

In de afgrond van een wanhopige strijd met alcoholisme heb ik Baclofen ontdekt, een medicijn dat me geheel heeft verlost van mijn verlangen naar alcohol, en dat de daaraan ten grondslag liggende stoornis, een overweldigende angst, heeft weggenomen.

Door mijn verslaving volledig te onderdrukken heeft Baclofen mijn leven gered. Ik ben er van overtuigd, dat dit middel het leven van veel andere kan redden en verbeteren, door ook hun verslaving volledig te onderdrukken, en daarom heb ik dit boek geschreven. Het is in feite een uitgebreide, door mijzelf uitgevoerde casestudie over de oorzaken en het verloop van mijn ziekte, inclusief de heftige angstgevoelens die me sinds mijn vroege jeugd hebben gekweld, mijn lijdensweg als alcoholist in New York en Parijs, de gelukkige omstandigheden die Baclofen op mijn weg brachten voordat de drank mijn gezondheid onherstelbaar had beschadigd of me het leven had gekost, mijn besluit om Baclofen op mezelf uit te proberen en om mijn anonimiteit als verslaafde arts op te geven en de resultaten te publiceren, en tenslotte over mijn pogingen om meer inzicht te krijgen in dit waardevolle medicijn en het aan anderen beschikbaar te stellen, met en zonder steun van vooraanstaande verslavingsonderzoekers.

In dit boek maak ik gebruik van mijn persoonlijke ervaringen, met het doel licht te werpen op de algemene aspecten van de ervaring en behandeling van verslaving. Om privacy redenen heb ik enkele namen en herkenbare details veranderd.

Dit is geen zelfhulp boek, en allerminst bedoeld als gids voor zelfbehandeling. Verslaving is een ernstige ziekte en iedereen die daaraan lijdt, moet deskundige medische hulp zoeken. Daarom is Baclofen ook alleen op doktersrecept verkrijgbaar en mag het slechts onder zorgvuldige begeleiding van een arts worden ingenomen.

5 gedachten over “Dr. Olivier Ameisen”

  1. Graag wil ik weten welke arts of psychiater in Rotterdam en omstreken deze medicatie voorschrijft en behandeld bij alcohol verslaving( zie vorig bericht, dit was een verkeerd e-mail adres)
    Bij voorbaat dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *