Baclofen en karakter

Vandaag, eigenlijk al gisteren, was mijn nichtje jarig en dat hebben we gevierd. We noemen haar eigenlijk mijn stiefkind omdat ze op zoveel manieren op mij lijkt. O.a. heeft zij ook mijn alcoholverslaving. Ik ben redelijk op tijd, nou ja, rond half twaalf, weggegaan en ik zal vertellen waarom dat was…

Als je alcoholverslaafd bent en je gebruikt Baclofen, tegen de hunkering, wil dat heus niet zeggen dat je dan nooit meer zin hebt in alcohol. Echt niet en het zou zeker een valkuil zijn wanneer je dat zou denken. Er komt echt nog wel een stuk karakter bij kijken, om de strijd tegen moeder Alcohol vol te kunnen houden.

Rond een uur of half negen kwam ik bij haar aan en heb even geholpen met koffie zetten en heb om precies te zijn, drie koppen koffie gedronken met een heerlijk stuk Marokkaanse appeltaart, gebakken door mijn schoonzus. Daarna een hele tijd niets. Normaal drink ik, als ik ergens op visite ben, water. Dat is voor mij het enige vocht wat ik tot mij wil nemen, want niets smaakt toch zo als een kwalitatief goed gekoeld glas droge witte wijn. Hoor je – lief lezertje – hoe ik het toch nog steeds benoem? Daar is niets overdrevens aan, want zo voelt het bij tijd en wijle nog steeds.

Op het aanrecht stond het glas wijn van mijn nichtje en opeens trok dat glas zeer mijn aandacht. Ik liep er als het ware wat omheen te drentelen. Ga weg glas… ik keek eens om mij heen… niemand die mij daar zag drentelen, dus ik pakte het glas op en nam een slok. OMG wat smaakte dat goddelijk. Volgens mij was het een Chardonnay, goed op dronk en dit vroeg, nee schreeuwde om een tweede slok. Die nam ik dan ook en eigenlijk wilde ik een glas voor mijzelf inschenken maar dan zou het zo maar kunnen dat ik daar reacties op zou krijgen. Mijn familie die daar was, was/is op de hoogte van het feit dat ik alcoholverslaafd ben en op 24 november 2011, mede door toedoen van Baclofen, het toegeven aan die verslaving de nek om heb gedraaid. Dus ik zou zeker reacties krijgen, zelfs van mijn mede alcoholverslaafden. “Niet doen joh, dat is toch niet verstandig” en meer van dit soort politiek correcte opmerkingen, zou ik kunnen verwachten. Helemaal waar, maar daar zat ik toch niet op te wachten. Op zich zou het geen ramp zijn als ik een glas zou drinken, op oudejaarsavond had ik ook een glas gedronken en op de begrafenis van mijn jongste broer. Daarna heb ik dan echt niet meer moeite om geen glas meer te nemen.

Maar deze keer vond ik dat ik geen glas moest nemen. Ik had voor mijn gevoel teveel zin. Je wilt niet weten hoeveel zin dat ik had en de aanvechting (om dit ouderwetse woord maar eens te gebruiken) en de hunkering (dat stomme woord) was groot. Dus ik besloot dat het tijd was om te gaan. Om mijzelf nou nog langer te pesten, met die flessen die gekoeld stonden en ook nog op het aanrecht, zodat er voldoende voorraad was, leek geen goed plan. Ik pakte mijn tas, zei de goegemeente gedag en nicht, die meerdere mensen aan het uitlaten was, zei: “ga je nu al?

Ik vertelde haar, dat haar flessen wijn te aantrekkelijk voor mij werden en dat het dus beter was om naar huis te gaan. Ze knuffelde me en zei dat ze trots op me was. Karakter, zei ze, dat ik had. Nou dat was ik eigenlijk wel met haar eens… Morgen is dit gevoel waarschijnlijk weer over… toch?

 

6 gedachten over “Baclofen en karakter”

 1. Zo dat is een tijd geleden dat jij schrijfstertje geschreven hebt en dan maar gelijk iets van waar wij
  het eerder over gehad hebben, “droogdrinken” weet je nog ?
  Een mooi glas met ? erin, moest kunnen volgens jou en deed jou ook niets dacht je. Nou ik waarschuwde je al voor dit soort gebaartjes, NIET DOEN was mijn antwoord (volgens mij) het is en blijft de kat op het spek binden. (is mijn mening) En ik vind dat nog steeds zo.
  Nee…. het zekere voor het onzekere ! Waarom een mooi glas als er toch niets in zit ? Waarom jezelf lopen kietelen ? Je ben toch niet gek !!!
  Hopelijk heeft het geen naweeën gehad (de volgende dag) en denk je er niet meer aan,
  Het blijft oppassen schrijfstertje, niet alleen voor jou hoor maar voor ons allemaal en voor de mede gebruikers 1 raad en die is: wel blijven slikken hoor ! Baclofen wel te verstaan !

  Doeiii allemaal !!!

 2. Dank je voor dit stukje!
  Heel helder, en voor mij zo herkenbaar.
  Dit zal ik in gedachten houden.

  Zelf had ik de baclofen een tijd aan de wilgen gehangen.
  Ik kan je vertellen dat me dat nergens heeft gebracht.
  Sterker nog, ik was helemaal weer terug bij af.
  Nu sinds een aantal weken weer op de rit gelukkig.

  Hopelijk schrijf je eens vaker hier??
  Ik vind het altijd fijn je te lezen.

  Groet, Madelief.

 3. Dank je voor dit stukje!
  Heel helder, en voor mij zo herkenbaar.
  Dit zal ik in gedachten houden.

  Zelf had ik de baclofen een tijd aan de wilgen gehangen.
  Ik kan je vertellen dat me dat nergens heeft gebracht.
  Sterker nog, ik was helemaal weer terug bij af.
  Nu sinds een aantal weken weer op de rit gelukkig.

  Ik vind het altijd fijn je te lezen.

  Groet, Madelief.

 4. Hè madelief, hoop dat je op de goede rit zit,ondanks mijn baclofen gebruik van baclofen,vind ik het soms moeilijk om niet een glaasje mee té drinken.

  1. Hi zonnebloembaclo, ik snap dat je dat vind. Ook ik heb soms last van het feit dat de hele wereld om je heen alcohol lijkt te gebruiken. Oliver Ameisen dronk op recepties wel een drankje en kon dan gewoon weer stoppen. Hij was dus een sociale drinker geworden. Ook dat is, denk ik, weer per persoon verschillend, of je dat aankunt. Maar hoe gaat dat dan bij jou? Drink je dan wel een glaasje mee en stop je dan weer? Ik ben benieuwd.

 5. Zonnebloembaclo, sorry voor de late reactie, heb ik geen last van ! Al zetten ze een fles voor me neer, doet me niks !
  Slik ik ook al 3 jaar Baclofen v.a.Oktober 2010 en sta 3 jaar droog. Ik ga dan ook vol vertrouwen de kerst in. Met de jaarwisseling ook, heb nog een fles champagne staan van 3 jaar oud, zal het ook het 4e jaar overleven (hij blijft mooi weer dicht). Nogmaals: laat je niet verleiden door een mooi glas maar ruil het in voor bijv. een limonade (gewoon) glas, drinkt net zo lekker (niet met wijn) maar met bijv. Spa (rood)bubbeltjes of (vul zelf maar in), niet bij denken maar gewoon doen ! Staat net zo gezellig en is alcohol vrij. Blijf je ook helder van geest en maak je allés nuchter mee.
  Kan je er later ook over meepraten hoe gezellig het was(of niet) maar in ieder geval wel nuchter !
  s’Morgens géén kater en vrolijk het nieuwe jaar in. Is toch alles waard ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *